Nyheter

Så blir ditt företag framgångsrikt på Instagram

By 2020-11-17 januari 6th, 2021 No Comments

Instagram är en enkel, rolig och engagerande sociala medieplattform för bilder och videor. Plattformen används av över 500 miljoner användare dagligen. Som företag är det därför en utmärkt idé att starta ett instagramkonto! En företagsprofil på instagram gör det möjligt för er att öka er varumärkeskännedom, att sprida information om era produkter och tjänster, att attrahera nya kunder och att kommunicera direkt med era följare.

Nedan listar vi fördelarna med instagram för företag, och tips för hur ni kan lyckas med er företagsprofil.

Instagram kan hjälpa ditt företag att hitta nya kunder!

Den som driver ett företag kämpar ständigt för att hitta nya och kreativa sätt att locka kunder. Genom att starta en företagsprofil på Instagram kan du och ditt företag nå ut till nya kunder som kanske inte känner till er sedan tidigare. Detta kan ni göra både genom att publicera organiskt material, och genom annonsering.

Instagram samlar stora mängder data om sina användare vilket gör att du på så vis kan rikta dina annonser mot kundgrupper som mer sannolikt är intresserade av just era produkter. Det är ett bra alternativt jämfört med att annonsera via tidnings- eller TV-reklam – som både är dyrare och mindre effektivt. Med annonsering via Instagram kan ni nå ut till fler användare jämfört med organiska inlägg och skräddarsy vilka användare som ska se annonserna.

Få tillgång till användbar statistik

Med ett företagskonto kan ni få tillgång till statistik om era följare och hur de interagerar med era inlägg och händelser. Det ger er en översikt för vilken spridning era inlägg får, och hur ni ska lägga upp arbetet för er instagram för att nå ut till så många användare som möjligt. Vilka inlägg borde ni fortsätta att publicera, och vad borde ni justera för att få bättre resultat? Använd statistiken för att skapa mer effektivt innehåll!

Engagera era kunder och kommunicera direkt via stories

På Instagram kan ni utveckla relationer med era följare på andra sätt än att bara lägga upp klassiska bildinlägg. Vill ni till exempel ta med följarna på ett företagsevent, eller låta dem hänga med en dag på kontoret? Instagram har flera smarta funktioner där ni kan skapa inlägg, göra personliga stories och- eller sända live direkt till era följare. Ni kan skapa omröstningar för att interagera med följarna och även för att passa på att fråga om deras åsikter. Hur upplevde följarna er senaste lansering? Vad vill de se mer av? På Instagram kan ni få svar utan krångel! Det är ett enkelt, smidigt och ett roligt sätt att kommunicera.

Attrahera nya talanger till företaget

Instagram är en perfekt plattform för arbetsgivare att marknadsföra sig till potentiella medarbetare. På Instagram kan ni visa upp befintliga medarbetare på företaget genom att presentera dem på er Instagram, eller skapa videoklipp där ni låter medarbetarna berätta om företaget och hur det är att arbeta hos er. Genom att marknadsföra företaget på rätt sätt skapar det möjligheter att hitta nya talanger som tar ert företag ännu längre!

Så börjar du!

Instagram är toppen för företagare, men var ska ni börja? Det första ni behöver tänka på är hur ni ska utforma er företagsprofil för att attrahera rätt målgrupp. Skapa en enhetlig känsla genom snygga foton och videor, och framförallt – var aktiva! Gör regelbundna inlägg och ställ frågor till följarna. Våga vara lekfulla när ni skapar stories, och var personliga. Instagram är en plattform som kan och bör utnyttjas för att skapa relationer med följarna, och inte bara mata dem med information.

Tycker du fortfarande att Instagram verkar klurigt? Tveka inte att höra av dig till oss, så ser vi till att hjälpa dig att etablera en framgångsrik instagramprofil för ditt företag!

Skribent: Julia Emnell, Kommunikatör.